Rullgardin - det smarta valet

Vad mer kan man önska? 100 % mörkläggning – även de sommarmorgnar då solen går upp tidigt.

Se våra rullgardiner i webshoppen

Experten på rullgardiner i Stockholm

Rullgardinen är ett smart val om du vill ha det mörkt i ditt eller barnens sovrum. Väljer du dessutom både kassett och sidolister till din rullgardin får du 100 % mörkläggning – även de sommarmorgnar när solen går upp tidigt.
Rullgardiner används traditionellt till mörkläggning, men har gjort en storartad utveckling till att även vara dekorativa och funktionella.

Mälardalen Markis & Persienn erbjuder fantastiska möjligheter med transparenta, halvtransparenta, täta och mörkläggande vävar. Nu erbjuder vi även screenväv som effektivt stänger ute värme och sol samtidigt som du inifrån kan se ut. Oavsett modell väljer du din egen unika väv, beroende på vilken funktion gardinen ska uppfylla.

Är du osäker på väv eller modell? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Vi mäter, beställer och och installerar dina rullgardiner

Måttanpassade rullgardiner är det bästa sättet att effektivt stänga ute solljus, hindra insyn och mörklägga ett rum. Vi erbjuder måttanpassade rullgardiner som är lättmanövrerade och lättskötta, snygga när de är nedrullade och diskreta när de inte används. Vi mäter, beställer, levererar och monterar rullgardiner i hela Stockholm med omnejd och vårt mål är alltid att du som kund ska bli hundra procent nöjd, något vi åstadkommer genom en bra dialog och kvalitet i alla led, från första kontakt till färdigmonterad rullgardin.

”Rullgardiner är det bästa valet av solskydd när det kommer till sovrum eller andra rum där man vill kunna få det helt mörkt”

När det gäller mörkläggning finns det inget effektivare än en rullgardin. Rullgardiner är därför det bästa valet av solskydd när det kommer till sovrum eller andra rum där man vill kunna få det helt mörkt. Men även i andra rum med stort inflöde av solljus kan en rullgardin vara bra som komplement till en persienn. En av de stora fördelarna med en rullgardin är att den kan måttanpassas för att passa fönsteröppningen på millimetern, vilket förhindrar glipor där solljuset kan ta sig in.

Rullgardin eller persienn? Fördelar och nackdelar

Persienner och rullgardiner är de två vanligaste solskydden i svenska hem. Men vad är egentligen bäst? Svaret är att det beror på vad man vill ha för funktion på solskyddet. Persienner har den stora fördelen att de är mer diskreta när de är nedfällda, och att de kan vinklas beroende på hur mycket sol man vill släppa in och hur mycket man vill kunna se ut. Men är man ute efter att helt stänga ute solen och få det mörkt i rummet så räcker det inte med en persienn, då krävs en rullgardin.

Hembesök inför ditt köp

Behöver du råd och tips inför ditt köp så hör gärna av er. Vi gör kostnadsfria besök i Stockholm med omnejd.

Fyll i formuläret här bredvid om önskad dag, tid och plats så hör vi av oss inom 24/h.

Hembesök med råd, tips och inspiration är en del i vår service. Välkomna!

Boka ett hembesök
Utvalda rullgardiner

Hestra Sombra Fönstermarkis

En kort produktbeskrivning. Fusce vel dui. Fusce vulputate eleifend sapien. Curabitur nisi. Cras non dolor. Quisque rutrum.

Läs mer

Fönstermarkis Bali

En kort produktbeskrivning. Fusce vel dui. Fusce vulputate eleifend sapien. Curabitur nisi. Cras non dolor. Quisque rutrum.

Läs mer

Balkongmarkis Balboa

En kort produktbeskrivning. Fusce vel dui. Fusce vulputate eleifend sapien. Curabitur nisi. Cras non dolor. Quisque rutrum.

Läs mer